De West Special

Twee weken roundtrip

De West Special kenmerkt zich door prachtige zeiltochten met schitterende, onbedorven mooie, baaien. Dit afgewisseld met typisch Turkse haven plaatsen, zoals bijvoorbeeld Datça of Bozburun. Dit is allemaal nog niet ontdekt door de “massa Toerist” en dat maakt het heel speciaal. Een prachtige twee weekse zeilvakantie voor alle leeftijden.
Altijd heerlijk zeilweer
Je bezoekt de mooiste baaien
Bekijk de prachtige Griekse Ruïnes
Een spannende ritje op de banaan
Grieks Amphitheater
Altijd de beste aanlegplekken
Heerlijk eten aan op de mooiste plekken
Bij B&B Yachting begint je vakantie direct na aankomst, want je stapt op in één van de mooiste baaien van de Golf van Fethiye. Jullie worden ontvangen in Boynüz Bükü. Dit is de groenste baai van de Golf van Fethiye met een fantastische keuken, douches en toiletten. Een feest voor alle leeftijden. Na aankomst kun je lekker bijkomen in het restaurant of op een van de ligstoelen van B&B Yachting en er kan gelijk worden gezwommen in zee (vanaf mei alleen hier al heerlijk op temperatuur). Ook voor de jeugd is er van alles te doen, van chillen in een hangmat, volleyballen op het volleybalveld, zwemmen in zee, of diverse watersporten. Ook zijn er diverse mooie wandelingen mogelijk vanuit onze nieuwe thuisbasis.
Zondag ochtend na het ontbijt en de briefing gaan we de Golf van Fethiye uit richting het Westen naar Ekinçik, waar we afmeren voor een sprookjesachtig geheel met geweldig zwemwater. De tafels in het restaurant zijn hier met heus tafellinnen bedekt en er is een riante keuze uit verschillende soorten vis, vlees en ook vegetarisch. Dit laatste is overigens overal verkrijgbaar evenals gluten vrij. Hier worden we bediend door obers in matroos pakken. Voor het eten of het vertrek de volgende dag kunnen we nog even gebruik maken van de luxe douches en of het supermarktje.
Vandaar uit vertrekken we richting Ciftlic. Met deze tocht van ongeveer 17 mijl baseren we ook de baai van Marmaris. In Ciftlic meren we af bij Rafet Baba of bij Mehmets Place. Dit zijn twee broers met elk een restaurant met een uitzonderlijk goede keuken, zowel diner als ontbijt. In de middag na aankomst is hier meer dan voldoende tijd om te genieten van het magische blauwe water middels zwemmen, diverse watersporten en zelfs waterscooters. Ook beschikt deze baai over mooie stranden.
Dinsdag zetten we zeil verder richting het westen om uiteindelijk af te meren in Serçe. Hassan heeft hier een boerderij met een mooi restaurant aan het water inclusief steiger voor de zeiljachten. Kleine bootjes met verkoopwaar, zoals shirtjes, sjalen, hamam doeken, olijfzeep etc. komen in de middag langs de boten of de steiger om hun spullen aan te bieden. Ondertussen kan er heerlijk worden gezwommen of worden genoten van een drankje achter op het dek. Zodra Hassan heeft gedoucht is hij getransformeerd van boer naar restauranthouder, overigens een taak die hij meer dan waar maakt. Zijn broer staat in de keuken en is een verrassend goed kook talent en Hassan bedient de tafels met de nodige humor. Top avond verzekerd dus! In de ochtend lopen vaak de koeien weer door het restaurant naar een volgend stukje grasland of om te worden gemolken.
Woensdag gaan we de hoek om richting Sailors Paradice, de naam doet zeker eer aan deze schitterende blauwe baai. Een zee van rust met een fantastisch restaurant, wat wordt gerund door een zeer vriendelijke familie. Voor de wandel liefhebbers zijn er verschillende paden die over de bergen heen leiden, maar je kunt natuurlijk ook gewoon genieten vanaf het achterdek van je zeiljacht.
Donderdag gaan we naar Datça een Turks stadje wat in de loop der tijd zijn charme heeft weten te behouden. Het meeste tourisme komt hier van de zee. Datça beschikt over een hele mooie boulevard met allemaal leuke winkeltjes, goede restaurants en gezellige barretjes. Je kunt zelfs op het strand eten met je voetjes in het zand. Hier gaan vooral de Turken zelf naar toe en is nog zeer kleinschalig. Je kunt hier ook nog gezellig en onbekommerd winkelen, zonder dat de verkopers je van de straat plukken, zoals bijvoorbeeld in Marmaris.
Vrijdag zetten we zeil richting Knidos. Dit betreft een mooie zeiltocht om het Griekse eiland Simi heen naar het uiterste puntje van het Turkse schier eiland aan de andere kant. Eenmaal daar wacht je een mooie verrassing, want je komt midden tussen de Griekse oudheden te liggen. Zo is er bijvoorbeeld een arena, oude Griekse straten met pilaren, etc. Te veel om op te noemen en eigenlijk veel mooier om zelf te ontdekken. Vergeet je camera niet mee te nemen. Yvonne en ik hebben hier zelfs een keer twee dagen gelegen om alles te kunnen bewonderen.
Zaterdag hebben we een mooi stuk zeilen en gaan we naar Söğüt met als grote verrassing een van de aller beste restaurants in de regio met geweldige toilet en douche gebouwen en een supermarktje voor boodschappen. Heerlijk zwemmen en snorkelen in het turkoois blauwe water, genieten van een heerlijk terras of een wandeling naar de houten schepen. Hier hebben we ook weer fris water en walstroom.
Op zondag hebben we een kort stukje zeilen naar Dirsek. Dirsek is adembenemend mooi. Een baai waar het heerijk vertoeven is. Heerlijk zwemmen en snorkelen daar waar onderwaterbronnen zijn, vooral bij volle maan een belevenis. Een wandeling in de bergen is ook zeer de moeite waard, eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht op het Griekse eiland Simi. Eenmaal aan tafel kom je er achter dat de Turkse keuken overal heerlijk, vers en zeer divers is. Dirsek zeker niet uitgezonderd.
Maandag zetten we weer koers richting het oosten en ongeveer 3 mijl na de ronding van de grote kaap varen we om een oud kasteel de baai van Buzukale in. Hier bevinden zich 3 restaurants, allemaal met een steigertje met mooringlijnen. Met de flottielje kiezen we meestal voor Lorina restaurant en deze ligt helemaal achter in de baai. De bovenste foto geeft een beetje aan wat je kunt verwachten, geweldig mooi. Vanuit hier kun je een prachtige wandeling maken naar de overblijfselen van het oude kasteel bij de ingang van de baai. Dit wandel avontuur is zeker de moeite waard. In de avond is er vaak live muziek aan het water.
Dinsdag gaan we naar de oudste jachtclub van Turkije voorin de baai van Marmaris. Een fantastisch resort met een mooi strand en uiteraard een geweldige keuken een genot voor alle zintuigen. Kortom een must om bezocht te hebben.
Woensdag hebben we een lange tocht, waarbij we de Golf van Fethiye binnenvaren. Hier meren we af bij Sarsala en worden we verwelkomd door de eigenaren van dit sprookjesachtige oord. Ook hier kunnen de waaghalzen zich weer tegoed doen aan verschillende watersporten en het is ook een leuke plek om te suppen. De keuken is hier ook weer uitzonderlijk goed en buiten de verse vis zijn de gehaktballetjes en de halve kippen hier een aanrader.
Donderdag maken we nog een stop in Göcek, het St Tropez van Turkije, met allemaal leuke winkeltjes, terrasjes aan het water, barretjes en een overvloed aan goede restaurants. Hier kan iedereen ook nog even de nodige souvenirs inslaan.
Vrijdag meren we weer af bij onze fantastische nieuwe thuisbasis Boynüz Bükü. Tijd om nog even heerlijk te genieten van al het moois wat de Golf van Fethiye te bieden heeft. In de avond wordt iedereen nog een keer flink in de watten gelegd dankzij de fantastische keuken van deze betoverend mooie plek.