Kümlü Luki Tocht

Één weekse roundtrip

Dit is een zeiltocht voor de mensen die wat langere afstanden willen zeilen. We gaan dan ook gelijk de baai uit richting de baai van Marmaris om daarna via Coldwater Bay of de Karacaoren wee de baai van Fethiye in te zeilen. Met deze zeilvakantie moet je rekenen op ongeveer 140 zeemijlen in een week. Natuurlijk blijft er meer dan voldoende tijd over voor ander vermaak met deze fantastische zeiltocht en worden de prachtigste blauwe baaien met sprookjesachtig mooie omgevingen aangedaan.
IJsjes kan je aan boord kopen
Dineren in prachtige baaien met uitzicht over het water
Na het zeilen heerlijk zwemmen of suppen in de baai
Bij B&B Yachting begint je vakantie direct na aankomst, want je stapt op in één van de mooiste baaien van de Golf van Fethiye. Jullie worden ontvangen in Boynüz Bükü. Dit is de groenste baai van de Golf van Fethiye met een fantastische keuken, douches en toiletten. Een feest voor alle leeftijden. Na aankomst kun je lekker bijkomen in het restaurant of op een van de ligstoelen van B&B Yachting en er kan gelijk worden gezwommen in zee (vanaf mei alleen hier al heerlijk op temperatuur). Ook voor de jeugd is er van alles te doen, van chillen in een hangmat, volleyballen op het volleybalveld, zwemmen in zee, of diverse watersporten. Ook zijn er diverse mooie wandelingen mogelijk vanuit onze nieuwe thuisbasis.

Zondag ochtend na het ontbijt en de briefing gaan we de Golf van Fethiye uit richting het Westen naar Ekinçik, waar we afmeren voor een sprookjesachtig geheel met geweldig zwemwater. De tafels in het restaurant zijn hier met heus tafellinnen bedekt en er is een riante keuze uit verschillende soorten vis, vlees en ook vegetarisch. Dit laatste is overigens overal verkrijgbaar evenals gluten vrij. Hier worden we bediend door obers in matroos pakken. Voor het eten of het vertrek de volgende dag kunnen we nog even gebruik maken van de luxe douches en of het supermarktje.

Maandag een prachtige zeiltocht naar Serge, het boertje. Een tocht van ongeveer 30 Mijl voorbij de Baai van Marmaris. Een van de mooiste verscholen baaien tegenover het Griekse eiland Rodos met een boer die verrassend goed kan koken. Waaronder veel verse zelf gevangen vis.

Dinsdag zetten we zeil van Serge naar Kumlu Bükü. Dit is ongeveer 20 mijl zeilen en de baai ligt in de monding van de Baai van Marmaris en de te bezoeken locatie betreft de oudste Yacht Club van Turkije. Leuk detail is dat deze vroeger is opgericht door een Nederlandse Turk. Een schitterende plek!

Woensdag, na van alle luxe te hebben genoten in Kumlu Bükü, gaan we op tijd de zeilen hijsen voor een lange oversteek naar Coldwater Bay. Een tocht van 43 Mijl met de wind uit de goede hoek. Hou ook je ogen goed voor de boeg, zodat je de dolfijnen onderweg niet mist. Eenmaal in de “Blue Lagoon” van Coldwater Bay komen we op anker te liggen met lange lijnen naar de kant en worden we voor het diner opgehaald met het bootje van de restauranteigenaar.

Donderdag lichtten we de ankers en zetten we zeil de baai van Fethiye in. Met ongeveer 15 Mijl te varen is ons doel vandaag Sarsala. Een heerlijke plek waar naar harte lust kan worden gezwommen en desgewenst ook kan worden genoten van diverse watersporten. Vis, Köfte (gehaktballen) en de halve kippen zijn hier meestal favoriet.

Vrijdag meren we weer af bij onze fantastische nieuwe thuisbasis Boynüz Bükü. Tijd om nog even heerlijk te genieten van al het overweldigende moois wat jullie deze week hebben gezien en gedaan. In de avond wordt iedereen nog een keer flink in de watten gelegd dankzij de fantastische keuken van deze betoverend mooie plek.