Golf van Fethiye

Één of twee weken roundtrip

Welkom in s’Werelds mooiste zeilgebied. De ideale balans tussen zeilen, wandelen, zonnen, zwemmen, ontdekken, lekker eten & drinken, leuke stadjes met terrasjes & boulevards. Of verlaten baaien met één sfeervol restaurantje aan het water. Van heerlijk ontspannen zeilen in de “Golf van Fethiye” tot een avontuurlijke tocht tijdens de “Griekenland Special”. Wat dacht je van heerlijk nazomeren in oktober of zelfs november. Dankzij het microklimaat in de Golf van Fethiye kan het allemaal.

Altijd prachtige zeilwinden in de Golf van Fethiye
Op de lange lijn bij Karacaören
Snorkelen bij het badhuis van Cleopatra
Wie wil er niet één of twee weken zeilen en genieten in een van de mooiste zeilgebieden ter wereld en ja, zelfs het mooiste zeilgebied van de Middellandse zee! Want vandaar uit vertrekken al onze flottieljes en in deze flottielje laten we jullie niet alleen alle mooie baaien en de haven plaatsen Fethiye of Göcek van deze omgeving zien, maar bieden jullie ook de mogelijkheid om te watersporten.
Meestal hebben we in de Golf van Fethiye ongeveer windkracht 3 à 4 BF. Dit stelt je in staat om prachtige stukken te zeilen. Ook voor de zon en zwem liefhebbers zijn er buiten de baaien om nog heel veel leuke ankerplekken waar natuurlijk ook lekker kan worden gezwommen en geluncht.
De Golf van Fethiye heeft een groot aantal baaien met stuk voor stuk allemaal prachtige begroeiing en turkoois blauw water, genoeg om één of twee weken op een verrassende manier te vullen met heel veel leuke afwisseling. Het is dan ook een feest om aan het einde van de middag nog even lekker te zwemmen, suppen of gewoon even lekker na te zitten genieten van het zonnetje achter op het dek. De meeste baaien in de Golf van Fethiye hebben één restaurant met ieder een heel eigen sfeer. Bij het invaren van een nieuwe baai heb je altijd het gevoel dat je weer een nieuw stukje paradijs invaart. Halverwege de week doen we Fethiye of Göcek aan. Beide fantastische havenplaatsen met alle mogelijke faciliteiten.
De flottielje begeleiding maakt, daar waar mogelijk, de wandelingen rond de baaien die we aandoen, om er een paar te noemen; Naar de waterval bij Butterfly Valley of de combinatie wandelen bij 22 Fantoom Cove naar het badhuis van Cleopatra en het fantastische uitzicht over de Golf., de wandeling naar Kayakoy vanuit Coldwater Bay en ga zo maar door. Het hoeft natuurlijk allemaal niet, maar de mogelijkheden zijn er. Deze excursies zitten bij ons in de flottielje prijs inbegrepen en wij zijn ook de enigen die dit consequent aanbieden.
Bij B&B Yachting begint je vakantie direct na aankomst, want je stapt op in één van de mooiste baaien van de Golf van Fethiye. Jullie worden ontvangen in Boynüz Bükü. Dit is de groenste baai van de Golf van Fethiye met een fantastische keuken, douches en toiletten. Een feest voor alle leeftijden. Na aankomst kun je lekker bijkomen in het restaurant of op een van de ligstoelen van B&B Yachting en er kan gelijk worden gezwommen in zee. Ook voor de jeugd is er van alles te doen, van chillen in een hangmat, volleyballen op het volleybalveld, zwemmen in zee, of diverse watersporten. Ook zijn er diverse mooie wandelingen mogelijk vanuit onze nieuwe thuisbasis.