Slechts 3,5 uur vliegen en vanaf april zeilen in zomerse temperaturen

Op slechts 3,5 uur vliegen kom je aan in verreweg het mooiste zeilgebied van de Middellandse zee en je waant je gelijk in een hele ander wereld. Dat klopt ergens ook wel, want dan ben je al in Azië.

Dit gedeelte van de Middellandse zee staat bekend met een gemiddelde wind van 3-4 BF, al mooie temperaturen in het voorjaar met altijd een schitterende turkoois blauwe baai in de buurt.

Wat veel mensen niet weten is dat de Golf van Fethiye in het voorjaar de enige plek is waar het zeewater dan ook al heerlijk op temperatuur is. Zoals je ziet op het overzicht hierboven zit het met de wind en de temperaturen wel goed. Er wordt hier dan ook al weer veel in zee gezwommen vanaf maart en er zijn ook mensen die het hele jaar door blijven zwemmen. Het water wordt bij ons in de Golf van Fethiye in de winter zelfs niet kouder dan 19 graden, de Noordzee hoog zomer dus.

Hieronder wat mogelijkheden voor een spetterende zeilvakantie in het voorjaar voor de gasten die het schitterende voorjaar hier met al zijn mooie geuren en kleuren zelf een keer willen meemaken. Hoe leuk is het om dit te kunnen doen met je familie, vrienden of gewoon romantisch met je geliefde.

Één of twee weekse flottielje “De Golf van Fethiye”

Nu al te boeken voor de eerste meivakanties die al starten op 22 april en die starten op 29 april 2023 door bijna het hele voorjaar heen. Met deze flottielje zeilen we niet al te lange afstanden in een van werelds mooiste zeilgebieden en volgens vele wereldzeilers verreweg het mooiste zeilgebied van de Middellandse zee.

Ideaal voor kinderen, want je kunt zelf veelal je zeilafstand bepalen voor je de volgende turkoois blauwe baai weer bezoekt. Maar ook voor gasten die tussen het zeilen door graag ergens ankeren om bijvoorbeeld heerlijk te zwemmen. Ook zijn er veel mogelijkheden voor diverse watersporten bij verschillende baaien in de Golf van Fethiye.

Er is ook veel te zien in de Golf van Fethiye. Hier kunnen we diverse wandelingen doen naar bijvoorbeeld de oude  koningsgraven, het badhuis van Cleopatra, de kleinste moskee in Turkije, de verlaten spookstad en ga zo maar door. Buten de schitterende baaien doen we natuurlijk ook een leuke haven plaats aan. Dit kan Göcek of Fethiye zijn.

Bekijk hier een impressie van de route en bij de planning zie je een overzicht van wanneer deze route word gevaren.

Twee weekse “East Special” in juni 2023

Een twee weekse zeiltocht naar het oosten met als bestemmingen Kas, Kalkan, Kekova, Coldwaterbay om een paar te noemen. Allemaal bestemmingen die op je “bukketlist” zouden moeten staan, zeker als je bekend bent met wat er allemaal te zien en te doen is.

Je zeilt langs Patara Beach, het witste strand van Turkije, de zeven eilanden, etc. Dineren doe je op de daken van Kalkan met uitzicht over de baai, de BBQ boot in Kekova, aan het strand bij Nuri Beach of in één van de gezellige straatjes of pleintjes in Kas.

Lees hier meer over een voorbeeld van de route. Deze route wordt van 24 juni tot en met 8 juli gevaren.

Nieuwe route de “Kümlü Luki” Tocht

Een éénweekse zeiltocht langs de prachtigste baaien richting het Westen en terug. Deze tocht kenmerkt zich door wat langere afstanden en we zullen hier vaak wat vroeger vertrekken om de dag mee te pakken, zodat er bij aankomst in de baaien ook nog kan worden genoten van de omgeving daar. De naam van deze tocht ontleent zich van de oudste Yacht Club van Turkije. Ooit opgezet door een Nederlandse Turk. Een schitterende lokatie in een oase van luxe met eigen strand en een fantastische keuken. Vanzelfsprekend wordt deze ook bezocht met deze schitterende zeilvakantie.

Deze route wordt gezeild in de week van 10 – 17 juni 2023 en klick hier voor een route voorbeeld van dit prachtige avontuur op het mooiste stukje van de Middellandse zee.

Waarom kiezen mensen voor B&B Yachting?

  • De enige nederlandse flottielje in Turkije
  • Een 100% eigen vloot van alle gemakken voorzien
  • De mooiste opstap plaats van de MIddellandse zee Boynüz Bükü
  • Niet alleen de ligplaatsen, maar ook de beste plekien in de restaurants worden gereserveerd
  • Altijd een helpende hand in de buurt
  • Heel veel kennis van het gebied
  • Er worden altijd snel nieuwe vriendschappen gesloten
  • Je bezoekt plekken en baaien die je anders voorbij zou zijn gevaren
  • Bij B&B Yachting veel meer dan alleen zeilen het is een compleet avontuur
  • De perfecte zeilvakantie voor alle leeftijden

Boot Holland van 2 – 12 maart 2023

De enige overdekte botenbeurs van Nederland en B&B Yachting is van de partij. Iedereen is meer dan welkom om bij te praten of om kennis te maken. Deze beurs kenmerkt zich niet alleen door het zeer uitgebreide aanbod aan informatie, leuke dingen voor de kinderen, maar ook door de gezellige sfeer en de leuke terrasjes. Dus zeker een aanrader en weer iets heel leuks om naar uit te kijken.

B&B yachting organiseerd ook nog een leuke actie met Boot Holland, dus houdt ook de Facebook van Boot Holland in de gaten. We hopen jullie allemaal hier te treffen!