Menu


1 alle zeilvakanties

Orhaniye flottielje

2 weken roundtrip


Deze westelijke route - met zijn vele resten uit het verleden, bomen die al meer dan 2000 jaar oud zijn en de meest fantastische uitzichten - is een ware speeltuin voor de zeilers onder ons. De totale zeilafstand van deze 2-weekse route is ruim 200 zeemijl.

Na een uitgebreide briefing en nadat de boodschappen voor de eerste dagen zijn ingeslagen, start de tocht naar een van de prachtige baaien van Skopea Limani. Vervolgens een wat langere zeiltocht - de baai van Fethiye uit - naar Çiftlik. Een prachtige open baai met een heus strand. Dan een zeiltocht naar Bozukkale, een ruige baai met oude resten van een kasteel. De volgende dag een zeiltocht van ongeveer 17 mijl naar Bozburun. Bozburun is de plaats waar de originele houten Gulets gebouwd worden. Hier is enkele jaren geleden de grootste Gulet ter wereld gebouwd. De Gulet, een viermaster van wel 140 meter, is ontworpen door een Nederlander in opdracht van een Arabische Sjeik. Van Bozburun zeilen we verder naar Sailors Paradise en daarna naar Orhaniye.

Al weer bijna een week voorbij, doel van vandaag is Orhaniye. Een prachtige baai. Hier zullen we de zaterdag blijven. Een dagje vrij zeilen, een dagje luieren of een dagje met de bus naar Marmaris - wat op nog geen half uur vanaf Orhaniye ligt - behoort dan tot de mogelijkheden. Maar ook een wandeling omhoog in de beboste heuvels niet ver van Orhaniye. De wandeling brengt je bij een charmante waterval en een molenhuis met enorme loofbomen. Weinig schaduwrijke paden omgeven door water doen je denken aan de eiland in de stille Zuidzee. Op de zondag hijsen we het zeil weer.

Dan zijn we inmiddels al weer op de helft van de 2-weekse flottielje en zeilen we naar Dirsek, waar je een prachtig uitzicht over de baai hebt. Dan een mooie zeiltocht naar Sögüt, dit plaatsje ligt verscholen achter diverse kleine eilandjes. Het is een piepklein plaatsje, waar de ongerepte schoonheid van de natuur en omgeving nog duidelijk zichtbaar en voelbaar is. De stilte, de vriendelijkheid van de bevolking, maar ook de snorkelmogelijkheden in de baai zorgen ervoor dat een bezoek aan dit plaatsje onvergetelijk wordt. Van Sögüt naar Serçe. Vanuit Serçe steken we vervolgens over om de nacht door te brengen in Ekinçik.

Vanuit Ekinçik weer een wat langere zeiltocht de baai van Fethiye in naar 22 Fathom Cove. Als laatste dan nog een zeiltrip naar de baai van Tersane. En dan is het al weer tijd voor de laatste zeiltocht van deze flottielje naar de thuisbasis in Göcek.

beschikbaarheid

12 t/m 26 augustus 2017


bekijk ook