Menu


1 alle zeilvakanties

Kekova flottielje

2 weken roundtrip


Een prachtige zeiltocht waarbij een totale afstand van ongeveer 160 zeemijlen wordt afgelegd. Binnen deze zeilroute is sprake van 2 langere afstanden van ongeveer 35 mijl. We bezoeken baaien maar ook wat grotere havenplaatsjes. We ontdekken Turkije al zeilend, we zien de mooiste plekken. Deze flottielje is geschikt voor alle zeilliefhebbers die ook nog wat meer van Turkije willen zien. Ook voor kinderen is deze flottielje zeer geschikt. De route is flexibel. Als onze flottieljegasten bijvoorbeeld een dagje extra in Kas willen vertoeven behoort dat ook zeker tot de mogelijkheden.

Na een uitgebreide briefing en nadat de boodschappen voor de eerste dagen zijn ingeslagen, start de tocht naar een van de prachtige baaien van Skopea Limani. Vervolgens varen we de baai van Fethiye uit naar Karacaören. Dan een prachtige lange zeiltocht, langs de 7 kapen naar Kalkan. Een mooi oosters aandoend havenplaatsje met leuke winkeltjes en restaurantjes.

Vanaf Kalkan de hoek om naar het oosten, dicht langs het Griekse Kastellorizon naar een baai ten zuiden van Kas, een geheimzinnig mooi oosters oud gebied.

Dan verder naar Kekova, zeilend langs vele kleine onbekende eilandjes richting het oosten. Onderweg zijn diverse oudheden en sarcofagen te zien.

Vervolgens een paar dagen om de oude oosterse omgeving te verkennen. Zeilen rond het eiland, cultuur snuiven en zelfs een excursie op een glasbodemboot behoort tot de mogelijkheden. Ook is er gelegenheid om een excursie te maken naar Mira. De geboorteplaats van Sint Nicolaas.

Daarop volgend een zeiltocht naar een prachtige baai aan de buitenzijde van de Kekova binnenzee, omsloten door enorm hoge rotspartijen. De volgende dag zeilen we weer richting het westen naar het prachtige stadje Kas. Dan wordt het weer tijd om richting de Golf van Fethiye te gaan. We maken weer een lange zeiltocht om in Cold Water Bay te overnachten. Cold Water Bay is een prachtige baai omsloten door hoge rotsen. Een ware "Blue Lagoon". Er is gelegenheid om een pittige ochtendwandeling te maken naar Kaya Koy. Een verlaten stad met zo'n 3000 huizen. Na de eventuele wandeling zeilen we de Golf van Fethiye in, naar de stad Fethiye. Een havenstad met alle voorzieningen, een leuke boulevard en een gezellig oud oosters centrum. Na Fethiye bezoeken we nog 1 van mooie baaien van de Skopea Limani om daarna weer richting de thuisbasis te zeilen.

beschikbaarheid

22 juli t/m 5 augustus 2017


bekijk ook