Menu


1 alle zeilvakanties

Göcek flottielje

1 week roundtrip


Tijdens onze reguliere "Göcek" flottieljes - welke steeds wisselen van route - is er iedere morgen een briefing waarin het weerbericht, de bestemming en de bijzonderheden van de route worden doorgenomen. Na de briefing gaat ieder zijn eigen gang.

De afstanden variëren van zo’n 5 tot 25 mijl per dag. Hieronder worden 2 mogelijke routes beschreven.


Voorbeeld 1: 1 weekse flottielje vanuit Göcek

De eerste zeildag vindt zijn weg door de baai van Fethiye en het beschutte water van Skopea Limani om te wennen. De eerste overnachting vindt plaats in de baai Boynuz Bükü. De rechtstreekse afstand is ongeveer 5 mijl. Boynuz Bükü is een prachtige diepe baai waar schoonheid en rust de boventoon voeren. Een wandeling de bergen in brengt je na een half uurtje bij een schitterende waterval en het uitzicht vanaf de berg op de baai is adembenemend mooi. Vervolgens een tocht van ongeveer 9 zeemijlen naar de baai 22 Fathom Cove. Deze baai ligt in de zuidoosthoek van de Skopea Limani, er is een Turks bootrestaurant “Amigo”. De vriendelijkheid en de gastvrijheid van deze eenvoudige Turkse familie staan garant voor een onvergetelijk verblijf. Het heldere water en de mooie rotspartijen nodigen hier uit om lekker te zwemmen en te snorkelen. Ook een prachtige wandeling door het bos naar de resten van Cleopatra’s badhuis behoort tot de mogelijkheden. Dan steken we de baai over voor een mooie zeiltocht van zo’n 15 mijl naar Fethiye. Fethiye is een karakteristieke oosterse havenstad met een lange kade, veel winkeltjes, bars, restaurants en op dinsdag een heel grote markt. De volgende dag staat wederom een tocht van 15 mijl op het programma naar Cold Water Bay. De hoge rotsen die de ingang vormen van deze blauw-groene baai “openen” zich pas als je er vlak bij bent. De aanblik is betoverend. Zwemmend ontdek je waarom deze baai zo heet. Er komen koud (zoet)waterbronnen in uit, waardoor je bij elke meter die je zwemt, een andere temperatuur voelt. In het hoger gelegen restaurant met een prachtig uitzicht over de baai is het genieten van de avondmaaltijd, klaargemaakt op de barbecue. Vroege vogels kunnen de volgende morgen een adembenemend mooie wandeling maken naar Kayakoy, een totaal verlaten oude Griekse stad. De terugtocht naar beneden wordt beloond met een prachtig uitzicht op de baai en de schepen. Daarna zeilen we naar Tersane. Een afstand van 17 mijl. Een eiland midden in de grote baai van Fethiye. Een inham in het eiland herbergt een prachtige baai waar heerlijk gesnorkeld kan worden en waar veel oude restanten te zien zijn van het oude Turkije. Vroeger was hier een scheepswerf gevestigd. Tegenwoordig woont hier een boerengezin. Op dit eiland wonen meer dan 1000 geiten, 1000 schapen, 500 kippen, een 50-tal aantal koeien en ezels en nog veel meer. De laatste zeildag is aangebroken, we zeilen weer terug naar de thuishaven Göcek. De afstand is 7 mijl.


Voorbeeld 2: 1-weekse flottielje vanuit Göcek

De eerste zeildag door de baai van Fethiye en het beschutte water van Skopea Limani om te wennen. De eerste overnachting vindt plaats in Kapi Creek. Kapi Creek ligt in de oosthoek van de Skopea Limani, op zo’n 10 mijl van Göcek. De restauranthouder staat altijd klaar om te helpen bij het afmeren. Een wandeling van 20 minuten door het bos naar het piepkleine dorpje geeft een goede indruk van het zeer eenvoudige Turkse leven in dit gebied. Dan een pittige zeiltocht van ruim 25 mijl over open zee naar de baai van Eckincik. Een prachtige baai met vele mogelijkheden. Zwemmen, snorkelen, wandelen of gewoon genieten van wat de baai u te bieden heeft. Hiervandaan is het mogelijk om een excursie te maken over de Dalyan rivier. In deze rivier wonen tal van reuzenschildpadden. Ook een bezoek aan de koningsgraven van Caunos, het plaatsje Dalyan en de modderbaden behoort tot de mogelijkheden. Daarna over open zee richting Karacaören. Wederom een zeiltocht van zo’n 25 mijl. Nabij Karacaören is het even zoeken naar de juiste doorvaart opening, maar eenmaal gevonden is het hier echt genieten. Voor het zien van de allermooiste zonsondergang ben je hier aan het juiste adres. De volgende dag zeilen we de baai van Fethiye weer in naar de stad Fethiye. Fethiye is een karakteristieke oosterse havenstad met een alle voorzieningen die je van een havenstad mag verwachten. Een lange boulevard, veel winkeltjes, bars, restaurants en een markt. De afstand is ongeveer 14 mijl. We verlaten Fethiye weer en steken de baai over naar Sarsala. Afstand 15 mijl. Een prachtige baai met een eenvoudig maar heel goed restaurant onder de pijnbomen. De nachtgeluiden zijn van krekels en uilen, niet van disco’s of bars. De week zit al weer bijna op, de laatste dag zeilen we door het Skopea Limani gebied weer terug naar Göcek. Afstand 9 mijl.

Routes kunnen altijd afwijken. Onder andere in verband met het weer.

beschikbaarheid

22 t/m 29 april 2017
29 april t/m 6 mei 2017
6 t/m 13 mei 2017
13 t/m 20 mei 2017
3 t/m 10 juni 2017
8 t/m 15 juli 2017
15 t/m 22 juli 2017
5 t/m 12 augustus 2017
26 augustus t/m 2 september 2017
30 september t/m 7 oktober 2017
7 t/m 14 oktober 2017
14 t/m 21 oktober 2017
21 t/m 28 oktober 2017


bekijk ook